Jong terroir in de Westhoek

Proef de rijkdom van het terroir in onze wijnen. De prachtige ligging met glooiende velden, de rijke bodem en het gematigd klimaat zijn hier perfect in balans en creëren samen een magische en unieke invloed op onze wijnen. Rijk, aromatisch en vol karakter ... hier maken we verfijnde, elegante en kraakheldere wijnen met finesse.

18 druivensoorten

Met een uitgebreid gamma aan cépages bieden we mousserende, witte en rode wijnen aan volgens de ‘méthode traditionelle’. De aanplantingen omvatten zowel de hele pinotfamilie als chardonnay, riesling, merlot en kerner.

Buitengewone druivensoorten versterken de magie van het terroir.

Zonnebeke wijnstreek

De Westhoek profileert zich meer en meer als wijnstreek. En nu ook Zonnebeke. Met 10 hectare wijnstokken zet Den Nachtegael deze gemeente op de kaart...

Van hoeve naar terroir

Tot voor kort was de hoeve Den Nachtegael een traditionele landbouwhoeve, maar door de prachtige ligging was ze altijd geschikt voor wijnbouw. In 2019 werden twee proefwijngaarden aangeplant, en in 2020 kwamen de eerste 8,5 hectare wijnstokken.

Druivensoorten: Auxerrois, Riesling, Pinot Blanc, Pinot Noir, Pinot Meunier, Gamay, Melon (de Bourgogne), Chardonnay, Kerner, Acolon, Merlot, Pinot Gris, Bacchus.

Ontdek Den Nachtegael, z’n wijnen en gastheer.

Den Nachtegael werkt graag een persoonlijke beleving uit op maat van jouw gezelschap of bedrijf. Reserveer nu en geniet van een inspirerende wijndegustatie, met of zonder foodpairing, en leuke activiteiten.